Even voorstellen

Mijn naam is José Van Havere-Habets, geboren in Maastricht in 1951. Als jonge vrouw heb ik als groepsleidster in een kindertehuis gewerkt. Sinds 1972 ben ik getrouwd met Jan Van Havere, we hebben twee zonen, twee schoondochters, vier kleindochters en drie kleinzonen.

Vanaf 1980 heb ik voor het Meer Bewegen Voor Ouderen volksdanslessen verzorgd. Dit heb ik met veel plezier zesentwintig jaar gedaan. In een verzorgingshuis heb ik 32 jaar het  volksdans/zitdansen verzorgd.

Sinds de late jaren tachtig van de vorige eeuw ben ik elk jaar als vrijwilliger in Lourdes geweest, met verschillende bedevaarten in steeds andere functies. De laatste jaren werk ik als lid van de Hospitalité,  een Franse organisatie die zich inzet voor de opvang van en de assistentie aan alle pelgrims. Als hospitalier (hospitalière) beloof je om elk jaar minstens één week naar Lourdes te komen om er de pelgrims van dienst te zijn. Ik hoop deze belofte nog heel lang waar te kunnen maken.

Yoga heeft altijd mijn belangstelling gehad. In 1989 ben ik begonnen aan de opleiding tot yogaleraar aan het Instituut voor yogaleraren in Zolder (B) o.l.v. Mevr. Paula de Nève en haar man Prof. Roeland de Nève. (www.pauladeneve.be) In 1994 heb ik mijn diploma behaald. Dit diploma wordt erkend door de Yoga Federatie Nederlands taligen in Belgie. YFN is het overkoepelende orgaan dat waakt over de kwaliteit van het onderricht van de duizenden jaren oude yogatraditie uit India.

Deze vereniging is lid van de Europese Yoga Unie. In 2004 heb ik, aan hetzelfde instituut, het seminarie yoga en zwangerschap gevolgd.

Regelmatig bezoek ik Yoga studieweekends in België en Nederland en ik heb tien keer deelgenomen aan het Internationale Yogacongres in Zinal (Zwitserland). (www.euycongress.org) Sinds 1990 geef ik yogales.

Ik geniet van het leven en ben gezegend met een optimistisch karakter. Ik wandel, fiets en zing graag en ik vind het heerlijk dat we onze kleinkinderen regelmatig om ons heen hebben.

Mijn devies is: Carpe Diem, pluk de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *